Pre-launch of nog even niet?

Een pre-launch in coronatijd is geen launch. Er is immers geen zogenaamde hotemetoot om het boek aan te overhandigen, geen sfeervolle locatie noch een aangenaam gezelschap om bij dit feestje te toasten. Wat doe je dan en waarom kun je niet even wachten?

Misschien is het wel des te moeilijker om te wachten omdat het boek juist in deze tijd een extra toegevoegde waarde kan hebben. Hoezo, het is toch een managementboek? Nee, 'Connectivitymanagement' gaat verder dan een managementboek. Het is namelijk ook volledig privé toepasbaar is en het sleutelwoord is verbinding.En hiervan horen we o.a. de koning en politici geregeld het belang benoemen. 

‘Connectivitymanagement’ is een levenswijze en managementstijl die bijdraagt aan succesvolle organisaties en gelukkige mensen en positief doorwerkt naar een goede balans tussen zakelijk en privé, het klimaat en de maatschappij. Verbinding is in deze tijd van essentieel belang. Niet alleen om bijvoorbeeld vereenzaming tegen te gaan maar ook om de beste besluiten te nemen en oplossingen te vinden tegen het coronavirus. Hiervoor moeten we onder andere kijken naar de volledige context, realiseren waar we vandaan komen en hoe we de dingen zien, ons inleven in de ander en consequenties en oplossingen zien voor het grotere geheel, rekening houdend met het individu. Egocentrisme is hierbij onze grootste uitdaging.

De coronacrisis biedt ook kansen. We kunnen laten zien dat we geen egocratie zijn maar hieruit komen als een holocratie. Het woord bestaat ‘nog niet’ in Van Dale maar leid ik af van het Griekse holos dat geheel betekent. In mijn boek is dit het tegenovergestelde van een egocratie. In een holocratische samenleving gaan solidariteit en gemeenschapszin boven eigenbelang en egoïsme. Volgens mij hebben we dat in deze tijd hard nodig.

Iedereen veel geluk, blijf gezond, kijk naar het grotere geheel en zorg voor elkaar.